Om oss

Lite om mej..


Mitt namn är Susanna Johansson

Jag växte upp på en kennel.. Mamma födde upp tax och beagle under prefixet Lidbergets..Min första hund var SUCH SVCH Mickels Märla strävhårig normaltax, hemma fanns hästar, kaniner och katter... Sommrarna tillbringades oftast hos Farfar som hade jordbruk med kor och grisar. Under en hel del år var det mest hästar som gällde.. jag tävlade aktivt i både hoppning och dressyr samt ledde ridskolans tävlingssektion.. jag höll även ridlektioner på ridskolan.

När jag och min Sambo beslöt oss för att skaffa en egen hund, så föll valet på en Golden Retriever. Eftersom vi jobbade rätt mycket så blev det en vuxen omplaceringshund. Chippen,  4 år, en underbar hund. Vi fick en hel del underbara år tillsammans innan Cippen lämnade oss till vår stora saknad, julen 2004.


Sen flyttade vi ut till Löparnäs och intresset för jakt väcktes, jag tog jägarexamen

och började jaga, både småvilt och älg... 

Detta ledde till att nästa Golden (och de efterföljande) kommer från jaktlinjer och att Finnspetsarna flyttade in i famlijen.


Intresset för att jobba med utbildning har alltid funnits och det har lett till att jag utbildat mej till Diplomerad och Certifierad instruktör för SSRK. En hel del andra utbildningar har det blivit: Grk's och SKK's uppfödarutbildning, Grk's exteriörbeskr. steg1, Jägareförbundets eftersöksutb. Steg 1, Mentalitets utbildning M1och M2 mm

Utbildad Viltspårsdomare och provledare för B-prov retriever.


Jag har varit verksam inom SSRK och GRK (Retriever Jakt ansvarig SSRK-vb och SSRK-Ske-å.sekt.) Är fortfarande Kontaktperson GRK- vb i Skellefteå


Håller ibland kurser, mest inom Jakt och Apportering men även en del lydnadskurser samt Hunduppfödarutbildning i SKK´s regi, lite anatomi och genetik blir det oxå.

Tävlar och tränar en hel del... Mest Jakt/Apportering, Rally lydnad och Lydnad men även Viltspår och Bruksspår.


Planerar att föda upp, Golden retriver och Finska Spets.

För båda raserna gäller att de ska vara friska och mentalt starka med en god Jaktlust och "will to please"och dessutom en fullgod exteriör.


Jag har turen att ha en sambo som delar mitt intresse för jakthundar..  Vi tränar mycket tillsammans och det gör att träningen blir mycket mer varierad än om man skulle träna på egen hand.


Nu kallar vi oss även för klimatflyktingar då vi skaffat oss ett hus i Småland där vi planerar att bo när snön ligger tung över Norrland..


Löparnäs 


Gården ligger ca 25km väster Skellefteå, ganska centralt placerad i Skellefteåkommun.

Här har vi hittat oss en liten oas då vår närnamste granne bor ca 3km bort på andra sidan om skogen.

På åkrarna runt husen håller jag kurser i lydnad och Apportering , skönt att våga släppa lös unghundar utan att behöva vara rädd för trafiken. Här håller även SSRK-skellefteåsektionen en del av sina Working Test.. så det finns en del svårigheter med olika hinder uppbygda.

Med jaktmarken runt knuten så är vi lyckligt lottade, i alla fall om man vill jaga Älg..

som mest har vi sett 17st djur samtidigt i byn!!!!..

Så ibland blir det viltstörning på viltspårsproven som hålls runt byn.


Årbohult


Gården ligger mellan Älmhult och Osby strax utanför Hallaryd. Här har vi hittat en fin gård med en färdig Kennelanläggning, fina hundgårdar och egen damm. Rådjuren går runt på gräsmattan och hararna ser man även mitt på dagen.. 

Det finns även här möjlighet att hålla kurser och döma viltspårsprov.
Kontakt info


Susanna Johansson


(Sommartid)

Löparnäs 4

936 91 BOLIDEN


(Vintertid)

Årbohult 7783

34396 Hallaryd


susanna@loparnosarna.se


telefon: 073-8492220Vägbeskrivning:

 

Löparnäs:


Från Skellefteå kör Väg 95 mot Bodö (Boliden) ca 2mil. (passera avfarter mot Varuträsk). På 70-sträckan sväng vänster mot Åliden och Bjurån. Kör över berget. I Bjurån följ gatuljuset (dvs håll höger) Där gatuljuset tar slut sväng höger in på bondgård... Kör mellan husen!! och fortsätt vägen över åkrarna.. följ vägen ca 3km genom skogen så kommer du fram till vår By.


Årbohult:


Från E4:an vid Markaryd sväng mot Osby på väg 15, efter ca 8,5km sväng vänster mot Hallaryd. Efter ca 9km kommer du till Hallaryd .. efter bron sväng mot höger mot Osby och sen direkt vänster mot Årbohult.. Efter ca 2,5km kommer du till Årbohult, det är första huset på höger sida. Huset är gult...